Keresés ebben a blogban

2012. április 10., kedd

Kapcsolat



"A kapcsolat egy dolog: ragaszkodunk hozzá. A kapcsolódás viszont: áramlás, mozgás, folyamat. Találkozol valakivel, szeretettel fordulsz felé, mert annyi megosztható szeretet van benned - és minél többet adsz, annál több jut neked. Ha egyszer megértetted a szeretet e különös számtanát: minél többet adsz, annál több lesz neked... Ez teljesen ellentmond azoknak a gazdasági törvényeknek, amelyek a külvilágban működnek. Amint ezt egyszer megértetted, attól a pillanattól fogva, ha több szeretetre és örömre vágysz, egyszerűen adni fogsz. És mindenkire, aki engedi, hogy megoszd vele az örömödet, hálával tekintesz. De ez nem kötelék; ez áramlás, olyan, mint egy folyó.

A folyó elhalad egy fa mellett, ráköszön, táplálja a fát, megöntözi... azután továbbmegy, eltáncol. Nem ragaszkodik a fához. És a fa sem mondja: "Hová mész Házasok vagyunk! Addig nem mehetsz el, amíg nincs meg a válás - vagy legalább egy különélési végzés! Hová mész? És ha tudtad, hogy el fogsz hagyni, miért táncoltál olyan csodálatosan körülöttem? És egyáltalán miért tápláltál a vizeddel? "
Nem, a fa mélységes hálával szórja virágait a folyóra, a folyó pedig továbbhalad. Föltámad a szél, táncol egyet a fa körül, majd eliramlik. És a fa nekiadja az illatát.

Ez a kapcsolódás. Ha az emberiség egyszer felnőtté, éretté válik, ilyen lesz a szeretet: az emberek találkoznak, adnak és továbbmennek, minden birtoklási vágy, minden uralkodó követelés nélkül.
Máskülönben a szeretet csak hatalmi harc..."

-Osho-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése